Intresserad av pistolskytte?

Läs här först

Vi får många mail från personer som är intresserade av att börja med pistolskytte. Vi är jätteglada för intresset för sporten och vår förening- Kul! Vi välkomnar nya skyttar! 

Här följer en kort beskrivning av hur det går till om du vill börja: 

Ta först kontakt med oss via vår facebooksida, e-post info@vargonspk.se eller ring Piotr Gabrys (Styrelseledamot) 0705557896. 
Du behöver boka ett tillfälle för en obligatorisk säkerhetsutbildning i samband med ”prova på” tillfället med en instruktör. Det kostar 300 Kr plus kostnad för ammunition. Skulle du senare bli antagen som medlem dras summan ifrån första medlemskapsavgiften. 

Våra organiserade träningar för nybörjare utan egna vapen äger rum på skjutbanan i Öxnered på måndagar från 17:00 1:a april till 15:e juni och 1:a augusti till mitten av oktober. 

Det du kan göra är att åka till banan en måndag, presentera dig för skjutledaren och undersöka om det finns möjlighet att prova på. 

Ta med dig legitimation, ett par hörselskydd. Smidigast betalar du för ammunition med Swish. 

Just nu har vi ett stort antal nybörjarskyttar igång, så det är inte alldeles säkert att det finns skjutplats för alla hela tiden. 

För medlemskap i föreningen kräver vi alltid utdrag ur belastningsregistret i obrutet kuvert. Medlemsavgiften är 650 kronor per år. Nya medlemmar antas formellt efter beslut i styrelsen. För att få skjuta med krutvapen i kaliber .22 krävs att du är 15 år gammal, men är du under 18 år är det lämpligt att du har en vårdnadshavare med dig. 

Observera!
I och med att jag betalar medlemsavgiften godkänner jag att föreningen Vargöns Pistolklubb och Svenska Pistolskytteförbundet behandlar mina personuppgifter i erforderlig utsträckning för att fullgöra sina åtaganden mot mig som medlem. För ytterligare information, se www.pistolskytteforbundet.se

Föreningen har ett antal vapen, främst i kaliber .22, för uppsiktsutlåning på skjutbanan.  Lånevapen, målmaterial, tillgång till banan ingår i medlemsavgiften. Amunition betalar du själv, finns att köpa på plats.

På skjutbanan finns funktionärer som kan hjälpa dig med grundläggande saker ang säkerhet och visar dig hur vapnet fungerar och hur du kan komma igång med ditt skytte. 

Nybörjarskyttet bedrivs som precisionsskytte- 25 meter på tioringad tavla. När du antagits som medlem och uppfyller bronsmärkeskraven kan du anmäla dig till en kurs för pistolskyttekortet- även kallat “gröna kortet”. Pistolskyttekortet är ett krav för att delta i andra föreningars tävlingar. 

Som medlem i föreningen förväntas du delta i föreningsgemensamt arbete och bidra till god kamratanda i klubben. 

När du varit medlem i minst 6 månader, har pistolskyttekortet, uppfyller kraven för pistolskytteförbundets märke i guld, har visat framfötterna igenom att hjälpa till i föreningen och vara aktiv i skyttet samt gjort dig känd som en trevlig och pålitlig person, finns det möjlighet att få ett intyg från föreningen för att söka licens för ditt första egna vapen (Det finns fler krav som du får lära dig när du går kursen för pistolskyttekortet). Detta kallas för “föreningsintyg” och utfärdas efter beslut i styrelsen. 

Vargöns PK välkomnar alla som vill börja med pistolskytte. Det kan i nuläget emellertid vara ont om skjutplatser på grund av att vi just nu har många nybörjare, vilket leder till väntetider och ont om parkeringar. Vi vill därför också hänvisa till andra trevliga och bra skytteföreningar i närområdet: 

Trollhättans Pistolklubb

Södra Dals Pistolskytteförening

Vill du söka medlemskap eller prova på? Kontakta oss när du fyllt i formuläret.