Moderaterna besökte vår bana i Öxnered

8 oktober, 2024

17 september hade vi i Vargöns PK besök på vår bana i Öxnered av moderaternas lokala partiförening. Syftet var att från vår sida fortsätta den dialog med lokala politiker som vi påbörjade för ett par år sedan och som vi upplever bidrar till en bättre förståelse för vår verksamhet och våra behov. Partiföreningen var också mycket intresserad och drivande i att få till denna typ av event.
Kvällen började med allmänt mingel om skyttet och dess situation. Flera aktuella skytterelaterade frågor berördes, dessa frågor engagerar flera moderater, inte minst på riksplanet. Detta följdes av presentation av vår skytteklubb. Vår ordförande berättade om det aktuella läget för banan, att vi har ett nytt arrendekontrakt med kommunen, om våra planer med både elanslutning och bullerskydd.

Inför kvällens höjdpunkt, som var ett “prova på skytte”, genomgick alla en grundlig genomgång av säkerhetsregler, för att under våra medlemmars handledning delta i det väl arrangerade tävlingen, där alla våra gäster deltog med stort engagemang.

Trots några omskjutningar blev både träffbilderna och poängtalen över förväntan, vissa blev definitivs sugna att söka medlemskap och börja träna skytte.
Efter en grillad bit mat och mörkrets intåg bjöds det på en demonstration av en spektakulär skyttegren, nämligen svartkrutrevolver. Detta blev ett mycket uppskattat inslag.
Som avslutning räknades alla poäng och de tre bästa moderatskyttarna utsågs.

Detta studiebesök blev så framgångsrikt att moderaterna fick mersmak och vill att vi anordnar en interntävling åt dem nästa år.

Vi planerar att i nästa steg bjuda in fler partier till dialog och besök, åtminstone de tre största, det vill säga moderaterna, socialdemokraterna och sverigedemokraterna i närtid.